Різдвяний цикл виступів Співучої родини. У промінні Віфлеємської зірки


27 Січня 2016

27 січня 2016 року у конференц-залі Київського будинку учителя відбулось чергове засідання клубу «Співуча родина» з циклу «Різдвяні зустрічі. У промінні Віфлеємської зірки».

Різдвяний цикл виступів Співучої родини. У промінні Віфлеємської зірки

Головною метою щорічних різдвяних зустрічей, започаткованих клубом «Співуча родина», є ознайомлення співвітчизників зі скарбами національної культурної спадщини й шедеврами світової музичної культури. За десять років існування циклу «Різдвяні зустрічі. У промінні Віфлеємської зірки» у його концертних програмах прозвучали колядки й щедрівки, різдвяні пісні різних народів світу, церковна музика й хорові обробки видатних українських майстрів – Миколи Леонтовича, Кирила Стеценка, Миколи Лисенка, Левка Ревуцького.

Рисунок8.jpg

У цьому році засідання клубу присвячено 95-й річниці утворення Всеукраїнського музичного товариства ім. М. Леонтовича.  Для назви обрані слова славетного Максима Рильського «І наші імена у забутті не згинуть...».

Рисунок11.jpg

Загальною рисою  концертних програм за участю хорових колективів  є об’єднання у програмі представників різних генерацій – від наймолодших виконавців до людей похилого віку, створюючи поле діалогу поколінь та збереження традицій, взаєморозуміння та обміну досвідом. Сталою традицією різдвяних зустрічей клубу «Співуча родина»  є виконання колядок, щедрівок, різдвяних пісень різних народів світу, церковної музики й хорових обробок відомих композиторів. Не стали винятком і цьогорічна одинадцята  благодійна мистецька акція. І, незважаючи на негоду січневого вечора, мряку непередбачуваних погодних умов, загрозливі повідомлення про поширення епідемії грипу та дисгармонію суспільних настроїв на тлі незмінно кризових політико-економічних інформаційних повідомлень, у теплій і піднесеній атмосфері творчого вечора об’єдналися різні покоління глядачів клубу «Співуча родина», готові протиставити повсякчасним негараздам силу духу. Показово, що у концертній програмі вечора виконувались музичні твори восьма мовами світу (українською, польською, німецькою, литовською, англійською, іспанською, латинською, старослов’янською), демонструючи нашу інтегрованість у загальносвітові процеси та місце національної культури на музичній мапі світу.

Рисунок3.jpg

Всi новини