ТМ Добряна запросила до себе на завод школярів київської гімназії


25 Листопада 2013

Завод «Менський сир», розташований в Чернігівській області, відвідали 30 київських школярів.

ТМ Добряна запросила до себе на завод школярів київської гімназії

 Діти приїхали на сироробний завод «Менський сир» в рамках етапу профорієнтації, який проводиться серед 8 -х класів. Раніше цього року школяри вже побували на кондитерському, м'ясному і хлібному виробництві. Тепер настала черга молокопереробної галузі.
Восьмикласникам показали всі етапи виробництва твердого сиру, від відділення приймання молока - сировини і перевірки його якості в лабороторіі до цеху упаковки, де готовий продукт упаковується в спеціальну плівку і відправляється на дозрівання в сирні сховища. Діти побачили, як виробляється всім знайомий сир «Король Артур» і сир «Мармуровий», побували в цеху з виробництва демінералізованої сироватки і навіть змогли її оцінити на смак.
Діти побачили наскільки виробництво сиру трудомісткий і непростий процес, який потребує високої кваліфікації і великого досвіду всіх фахівців на кожному етапі.
Закінчилася екскурсія дегустацією різних сортів сиру, які виробляє підприємство. Діти із задоволенням «наминали» сир, а деякі сирні гурмани навіть придбали собі кілька сирних головок про запас, а також купили сирні подарунки для батьків.
Всi новини